
- reklama -
Suroviny
- 200 g rýže
- 500 g vepřové plecko
- 4 lžíce oleje
- 2 velké cibule
- 4 listy bílého zelí
- 1 paprika čerstvá (lusk)
- 1 lžička koření Gyros
- špetka tymiánu
- špetka oregana
- 1 dl vývaru
- červený pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme do měkka.
-
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na hrubo a zpěníme na oleji, přidáme Gyros a ostatní koření, zamícháme a přidáme maso.
-
Zprudka je na cibuli a koření opečeme a podlijeme horkým vývarem a dusíme téměř do měkka.
-
Před dokončením, přidáme nakrájenou papriku a zelí, osolíme a za častého míchání necháme změknout.
-
Hotové smícháme s uvařenou rýží. Místo hlávkového zelí jsem použila zbytek čínského zelí.
Poznámka od kuchařky
Můžeme servírovat každé zvlášť, nebo směs smíchat s rýží.
Dobrou chuť.
Já si většinou uvařím větší porci, rozdělím do mikroténových sáčků, dám zamrazit, a když není čas vařit, příjde vhod
Kuchařka: alena.kyp









