Rizoto s cuketou a žampiony

53
- reklama -

Suroviny
3 – 4 porce

120 g rýže
350 g cukety
5 větších žampionů
1 malá cibule
vývar zeleninový nebo drůbeží (podle potřeby)
olivový olej
sůl
pepř
1 – 2 stroužky česneku
bazalka
petrželka
pažitka (bylinky podle chuti)
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji do sklovitá, pak vsypeme propláchnutou rýži, krátce osmahneme a podlijeme vývarem. Vývar podle potřeby doléváme a dusíme do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím na oleji osmahneme žampiony nakrájené na silnější plátky, osolíme a opékáme téměř do měkka. Pak přidáme cuketu nastrouhanou nahrubo, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Ještě chvilku podusíme, ale jen krátce, aby cuketa zůstala křupavá. Dochutíme bylinkami a smícháme s rýží. Na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem.