- reklama -
Suroviny
4 porce
- 3 sáčky rýže
- 500 g masa (kuřecí, vepřové)
- malá plechovka hrášku
- malá plechovka žampiónů
- 1 bujón podle chuti
- 1 cibule
- 1 bobkový list
- celý pepř
- mletý pepř
- paprika sladká
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit rýži v sáčcích cca na 15 min, mezitím si orestujeme nakrájenou cibulku, případáme maso a také opečeme, zasypeme sladkou paprikou podle chuti, přidáme celý pepř, bobkový list, bujon, hrášek, žampiony a podlijeme asi 1 dcl vody.
-
Necháme povařit, aby nám úplně změklo maso.
-
Když se voda trochu vyvaří, vyndáme bobkový list a vsypeme uvařenou rýži a promícháme. Případně dosolíme a dopepříme.
Kuchařka: Yvetulka