Rizoto jedna dvě

54
- reklama -

Suroviny
4 porce

3 sáčky rýže
500 g masa (kuřecí, vepřové)
malá plechovka hrášku
malá plechovka žampiónů
1 bujón podle chuti
1 cibule
1 bobkový list
celý pepř
mletý pepř
paprika sladká
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit rýži v sáčcích cca na 15 min, mezitím si orestujeme nakrájenou cibulku, případáme maso a také opečeme, zasypeme sladkou paprikou podle chuti, přidáme celý pepř, bobkový list, bujon, hrášek, žampiony a podlijeme asi 1 dcl vody.


    Zobrazit celý recept

  2. Necháme povařit, aby nám úplně změklo maso.

  3. Když se voda trochu vyvaří, vyndáme bobkový list a vsypeme uvařenou rýži a promícháme. Případně dosolíme a dopepříme.