Rizotko s Tempehem

58
- reklama -

Suroviny
cca 4-5 porcí

rýže Natural (hrnek)
kurkuma
kostka smaženého Tempehu (sojový sýr, už koupený je předsmažený)
250 g brokolice
mražená zeleninová směs (já dala mrkev červená a žlutá,kapustičky,květák)
velká hrst kudrnky
2 lžíce sezamu
bylinková sůl
česnekové koření
sezamový olej

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit rýži Natural se solí, lžičkou kurkumy a lžící sezamového oleje. Do hotové rýže vmícháme na kostky nakrájený smažený Tempeh, rozmačkanou uvařenou brokolici, rozmrazenou zeleninou a ochutíme dle fantazie (já dala bylinkovou mořskou sůl,česnekové koření).

  2. Nakonec vmícháme velkou hrst čerstvé kudrnky, sezam a pro vláčnost rizotka zakápneme sezamovým olejem.

Poznámka od kuchařky

Doporučuji dát opravdu větší množství kudrnky(čím ví,tím líp),která rizotku dá prvotřídní chuť.-)

Podávala jsem se salátem z červené řepy a s ořechy(viz.“Vydatná řepa“)