
- reklama -
Suroviny
cca 4-5 porcí
- rýže Natural (hrnek)
- kurkuma
- kostka smaženého Tempehu (sojový sýr, už koupený je předsmažený)
- 250 g brokolice
- mražená zeleninová směs (já dala mrkev červená a žlutá,kapustičky,květák)
- velká hrst kudrnky
- 2 lžíce sezamu
- bylinková sůl
- česnekové koření
- sezamový olej
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit rýži Natural se solí, lžičkou kurkumy a lžící sezamového oleje. Do hotové rýže vmícháme na kostky nakrájený smažený Tempeh, rozmačkanou uvařenou brokolici, rozmrazenou zeleninou a ochutíme dle fantazie (já dala bylinkovou mořskou sůl,česnekové koření).
-
Nakonec vmícháme velkou hrst čerstvé kudrnky, sezam a pro vláčnost rizotka zakápneme sezamovým olejem.
Poznámka od kuchařky
Doporučuji dát opravdu větší množství kudrnky(čím ví,tím líp),která rizotku dá prvotřídní chuť.-)
Podávala jsem se salátem z červené řepy a s ořechy(viz.“Vydatná řepa“)
Kuchařka: Sabinka