
- reklama -
Suroviny
- Ingredience:
- uzený hovězí jazyk (velikost podle počtu strávníků – já měla cca 700 g)
- nové koření
- 10 kuliček černého pepře
- 8 kuliček nového koření
- 2 kusy bobkového listu
- 3 stroužky česneku
- sůl (opatrně, jazyk je jako každé uzené dost slané)
- olej na smažení a klasický trojobal
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Postup:
Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření – maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka – rvá to asi 1 hodinu, můžeme ale použít tlakový hrnec, tam je to o polovinu času rychlejší. -
Uvařený jazyk prudce zchladíme studenou vodou – půjde lépe oloupat, a necháme vystydnout.
-
Hrubou kůži z něj stáhneme. Nakrájíme plátky asi 1,5 cm silné.
-
Plátky obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance. Opékáme na rozpáleném oleji do zlatova.
Jako příloha je ideální bramborová kaše s kyselou okurkou.
Poznámka od kuchařky
Pozn.: Recept mám už dlouho ve své sbírce, jen jsem nevěřila, že to může být opravdu tak křehounké a i dobré, z vývaru lze velmi dobře uvařit polévku.
Kuchařka: JanaDorazinova