
Suroviny
- maso na řízky
- 300 g kysaného zelí
- 1 vejce
- 4 PL mouky
- 150 ml piva (kdo nechce pivní těstíčko může dát mléko)
- 1/2 ČL drceného kmínu
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí vymačkáme a překrájíme. Smícháme s ostatními přísadami na těstíčko (dle potřeby přidáme tekutinu nebo mouku).
-
Maso na řízky si naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Na pánev nejlépe s nepřilnavým povrchem dáme trochu oleje a na něm orestujeme maso z prudka 3-4 minuty z každé strany.
-
Maso vyndáme, do pánve přidáme olej a dáme na ni zelné těstíčko zhruba o velikosti masa. Řízek na těstíčko položíme, přimačkneme a nahoru dáme druhou vrstvu těstíčka. Dáme pozor, aby se těstíčko po stranách spojilo a opečeme z obou stran. Podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou a čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Recept mi přišel mailem, ale v originále se do těstíčka dává syrové maso. Já jsem jednou v restauraci dostala v podobném pokrmu (řízek ondráš) polosyrové maso, tak od té doby do bramboráku nebo teď do zelňáku dávám raději maso předem opečené.









