Řízky v šunkovém těstíčku

60
- reklama -

Suroviny
2 porce

Těstíčko:
1 větší rozšlehané vejce
50 ml mléka
50 g hladké mouky
100 g šunky, dušené nebo uzené
sůl
pepř mletý
Dále:
2 silnější řízky z karé nebo kýty, kuřecí…
hladká mouka
olej na smažení
2 plátky šunky a sýru dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Těstíčko: vejce vyšleháme se solí a pepřem, přilijeme mléko, přisypeme mouku a vymícháme hladké těstíčko, do kterého přisypeme drobně pokrájenou šunku. Těstíčko dle vlastní chuti můžeme navíc dochutit paprikou, kari kořením, drceným kmínem, bylinkami, rozetřeným česnekem…


    Zobrazit celý recept

  2. Větší řízky, například z karé, opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme. Do vytvořené kapsy vložíme plátek libovolného sýru obaleného v šunce (já dal Nivu), kraje řízku k sobě sklepneme paličkou na maso, aby lépe držely. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  3. Takto připravené řízky obalíme v připraveném těstíčku a ihned smažíme v pánvi s rozehřátým olejem či sádlem. Nesmažíme příliš zprudka, aby se dobře propekly.

  4. Podáváme s bramborovou nebo zeleninovou přílohou.

  5. Řízky není nutné plnit. Připravit je můžeme i bez naplnění, pouze naklepané, osolené a opepřené.

Poznámka od kuchařky

Vynikající jsou i za studena s chlebem nebo zeleninou.