
- reklama -
Suroviny
- 700 g vepřového masa (krkovice, kýta)
- 500 ml mléka (ne nízkotučné)
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička cukru
- hladká mouka
- 2 vejce
- strouhanka
- olej nebo sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
-
Maso na řízky naklepeme a na krajích nařízneme. Smícháme sůl, pepř a cukr. Všechno maso balíme ve směsi a zalijeme mlékem. Necháme 3 hodiny marinovat.
-
Poté dobře okapané maso obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Použila jsem čerstvě namletou ze dvou dnů starých rohlíků.
-
Smažíme pozvolna z obou stran dozlatova. Podáváme s s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.
Poznámka od kuchařky
V původním receptu se obaluje jen v mouce a ve vejcích. Použila jsem krkovici a jen půl lžičky cukru. Příště přidám trochu hořčice nebo česnek.
Zdroj: Vychytávkov – upraveno
Kuchařka: mika59