Řízky marinované v mléce

240
- reklama -

Suroviny

700 g vepřového masa (krkovice, kýta)
500 ml mléka (ne nízkotučné)
1 lžička soli
1 lžička pepře
1 lžička cukru
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso na řízky naklepeme a na krajích nařízneme. Smícháme sůl, pepř a cukr. Všechno maso balíme ve směsi a zalijeme mlékem. Necháme 3 hodiny marinovat.

  2. Poté dobře okapané maso obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Použila jsem čerstvě namletou ze dvou dnů starých rohlíků.

  3. Smažíme pozvolna z obou stran dozlatova. Podáváme s s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Poznámka od kuchařky

V původním receptu se obaluje jen v mouce a ve vejcích. Použila jsem krkovici a jen půl lžičky cukru. Příště přidám trochu hořčice nebo česnek.

Zdroj: Vychytávkov – upraveno