
- reklama -
Suroviny
- jikry
- sůl
- mletý pepř
- granulovaný česnek
- na obalení budeme potřebovat
- hladkou mouku
- 1 vejce
- rozšlehané se 3 lžícemi husté sojové omáčky
- slané chipsy – nadrcené
- na smažení tuk podle zvyklostí
- na dip hustá zakysaná smetana
- nadrobno nakrájená malá cibule
Postup přípravy receptu
-
Jikry dáme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rozdělíme je na porce, lehce osolíme a poprášíme pepřem a česnekem. Poté je obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci se sojovou omáčkou a v nadrcených chipsech.
-
Smažíme po obou stranách v rozehřátém tuku do zlatavé barvy. Po usmažení necháme na papírové utěrce odsát přebytečný tuk.
-
Podáváme s pečivem a dipem ze zakysané smetany s drobně nakrájenou cibulkou. Hodí se i bramborová kaše.
Kuchařka: Anna Kocikova









