
- reklama -
Suroviny
- 6-8 šálků rostlinného oleje (na smažení)
- 1/3 šálku ostré chilli omáčky
- 2/3 šálku vody
- 1 šálek polohrubé mouky
- 2 lžičky soli
- 4 lžičky chilli koření
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička cibulového prášku
- půl lžičky mleté papriky
- špetka sušeného česneku
- 4 kuřecí řízky
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte olej ve fritovacím hrnci (na nejvyšší teplotu), smíchejte chilli omáčku s vodou.
-
Zvlášť smíchejte mouku, sůl, chilli koření, pepř, cibulový prášek, papriku, sušený česnek (nejlépe v mělké nádobě).
-
Naklepejte kuřecí řízky, pokud možno na tvar odpovídající průřezu housky.
-
Obalte každý kuřecí řízek v mouce s kořením, poté v chilli omáčce s vodou a poté opět v mouce s kořením a dejte stranou.
-
Smažte řízky 8–12 minut, až je obálka světle hnědá a křupavá, přebytečný tuk můžete odsát do ubrousku.
-
Řzky lze podávat s bramborovou kaší, pečivem nebo si můžete vyrobit vlastní sendviče – na horní polovinu housky dejte majonézu, krájený ledový salát, kuřecí řízek a přiklopte spodní polovinou housky.
Kuchař: toprecepty.cz