- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 vepřové řízky
- pepř – já použila pomerančový
- grilovací koření nebo jiné koření – používám Bejby gril bez solí a glutamátu
- hladká mouka
- solamyl
- sůl
- Na zapékací směs:
- 3 PL strouhanky
- 5 dkg slaniny
- 5 sušených rajčat
- 5 dkg nivy
- 2 PL kysané smetany
- 1 PL čerstvého smetanového sýra
- 1 KL křeníku
- 2 stroužky česneku
- svazek zelené petrželky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Řízky naklepeme, osolíme, okořeníme a z obou stran zaprášíme solamylem a moukou.
-
Opečeme v pekáčku na oleji, podlijeme trochou vody a asi 10 minut dusíme.
-
Maso vyjmeme a necháme trošku zchladnout.
-
Zapékací směs si připravíme smícháním smetany, sýra, křeníku, posekaných sušených rajčat, česneku, petrželky, nastrouhané nivy a nakrájené slaniny.
-
Přisypeme strouhanku a utvoříme hustší pastu, kterou naneseme na maso.
-
Vložíme do rozpálené trouby na 200°C a zapečeme do červena.
-
Během pečení můžeme mírně podlévat.
Kuchařka: 1974andrea