Řízek Samson

49
- reklama -

Suroviny

4 vepřové kotlety
200 g moravského uzeného
100 g sýru Eidamu (na plátky)
1 cibule
4 žampiony
pár kapek worcesteru
1 dl oleje
1 dl vývaru
1/2 dl piva
sůl
pepř
hladká mouka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na oleji doměkka. Maso vyndáme a na výpeku osmahneme pokrájenou cibuli, uzené maso a žampióny.


    Zobrazit celý recept

  2. Podlijeme vývarem, zalijeme pivem a přidáme pár kapek worcesteru. Orestovanou směs dáme na kotletky, na směs plátky sýra a dáme zapéct. Když je sýr rovnoměrně roztavený, servírujeme a každou porci ještě přelijeme zbylou šťávou.

Poznámka od kuchařky

Tuto baštu jsem jedla v restauraci v Č.Budějovicích a bylo to velmi jedlé a mňamózní.

Jako příloha k tomu byla šunková rýže.

zdroj: od zaměstnance restaurace