![Řízek Samson_5ffdfcf3bafbe.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/rizek-samson_5ffdfcf3a84b6.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 4 vepřové kotlety
- 200 g moravského uzeného
- 100 g sýru Eidamu (na plátky)
- 1 cibule
- 4 žampiony
- pár kapek worcesteru
- 1 dl oleje
- 1 dl vývaru
- 1/2 dl piva
- sůl
- pepř
- hladká mouka na obalení
Postup přípravy receptu
-
Kotletky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na oleji doměkka. Maso vyndáme a na výpeku osmahneme pokrájenou cibuli, uzené maso a žampióny.
-
Podlijeme vývarem, zalijeme pivem a přidáme pár kapek worcesteru. Orestovanou směs dáme na kotletky, na směs plátky sýra a dáme zapéct. Když je sýr rovnoměrně roztavený, servírujeme a každou porci ještě přelijeme zbylou šťávou.
Poznámka od kuchařky
Tuto baštu jsem jedla v restauraci v Č.Budějovicích a bylo to velmi jedlé a mňamózní.
Jako příloha k tomu byla šunková rýže.
zdroj: od zaměstnance restaurace
Kuchařka: Bibinka