
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Vepřová krkovička – 4 plátky po cca 150g
- sůl
- vejce 1ks
- voda 1,5 dcl
- mouka 1-2PL
- starší rohlíky 4 ks
- máslo 40g
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na velmi tenké nudličky.
-
Z vejce, mouky a vody uděláme těstíčko a lehce přisolíme.
-
Vepřové maso opláchneme, osušíme, mírně osolíme a naklepeme.
-
Takto připravené maso namočíme v těstíčku a poté obalujeme v nudličkach z rohlíků, klademe na plech a pečeme v troubě na 160°C cca 20minut do zlatova, před dopečením na každý řízek položíme tenký plátek másla a dopečeme.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem dělal po 23letech abych nezapoměl jak to tenkrát chutnalo 🙂
Recept jsem dostal od šéfkuchaře hotelu Diplomat v Praze a náhodou jsem ho objevil i po těch letech.
Kuchař: Fantom