Risotto s chřestem a hráškem

49
- reklama -

Suroviny

250 g rýže Arborio
100 g zeleného chřestu
200 g mraženého hrášku
2 šalotky
500 ml zeleninového vývaru
máslo
na špičku lžičky kurkumy

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku oloupeme a drobně pokrájíme. Do hrnce dáme máslo a když se rozpustí vsypeme na něj šalotku. Jakmile zesklovatí přisypeme rýži, promícháme a poté zalijeme zeleninovým vývarem smíchaným s kurkumou.


    Zobrazit celý recept

  2. Zakryjeme pokličkou a na velice mírném ohni vaříme dokud se voda nevsákne.

  3. Chřest pokrájíme na 2-3 cm kousky a spolu s hráškem dáme do mísy. Dvakrát přelijeme vroucí vodou.

  4. Jakmile je rýže hotová, vmícháme do ní hrášek s chřestem a necháme společně prohřát – už nevaříme, prohřejeme jen zakryté pokličkou.

  5. Můžeme servírovat sypané sýrem – nejlepší je Parmezán, ale může být jakýkoliv.