- reklama -
Suroviny
- 250 g rýže Arborio
- 100 g zeleného chřestu
- 200 g mraženého hrášku
- 2 šalotky
- 500 ml zeleninového vývaru
- máslo
- na špičku lžičky kurkumy
Postup přípravy receptu
-
Šalotku oloupeme a drobně pokrájíme. Do hrnce dáme máslo a když se rozpustí vsypeme na něj šalotku. Jakmile zesklovatí přisypeme rýži, promícháme a poté zalijeme zeleninovým vývarem smíchaným s kurkumou.
-
Zakryjeme pokličkou a na velice mírném ohni vaříme dokud se voda nevsákne.
-
Chřest pokrájíme na 2-3 cm kousky a spolu s hráškem dáme do mísy. Dvakrát přelijeme vroucí vodou.
-
Jakmile je rýže hotová, vmícháme do ní hrášek s chřestem a necháme společně prohřát – už nevaříme, prohřejeme jen zakryté pokličkou.
-
Můžeme servírovat sypané sýrem – nejlepší je Parmezán, ale může být jakýkoliv.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Lucasinka