
Suroviny
- 4 menší červené řepy
- 1 cibule
- 1 hrnek rýže (nejlépe kulatozrnné na risotto)
- 2 – 3 hrnky zeleninového vývaru
- 1 lžička sušeného tymiánu
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu ve slupce uvaříme nebo upečeme v troubě doměkka, oloupeme a nahrubo nastrouháme.
-
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme rýží a za stálého míchání opékáme, až než se rýže rovnoměrně obalí olejem a cibulkou a mírně zbělá. Poté přilijeme půl hrnku vývaru a necháme vstřebat.
-
Přilijeme dalších půl hrnku vývaru a opět za občasného zamíchání necháme vstřebat. Poté přilijeme celý hrnek vývaru, přiklopíme pokličkou, stáhneme plotýnku na nejnižší stupeň a za občasného zamíchání vaříme.
-
Po deseti minutách vmícháme nastrouhanou červenou řepu a ochutíme tymiánem, solí a čerstvě namletým pepřem. Je-li potřeba, přiléváme další vývar, a vaříme, až než rýže změkne a získá krémovou konzistenci.
-
Podáváme ozdobené zelenou bylinkou, nejlépe čerstvým tymiánem, ale poslouží i zelená petrželka.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: http://www.delicious-blog-lucie.cz/2012/11/risotto…
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.