- reklama -
Suroviny
1 Porce
- 1 klobáska chorizo (můžeme nahradit i jinou klobáskou)
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 50-70 g rajčatového protlaku (3 lžíce, může být i kečup)
- 1 kávová lžička chilli omáčky
- rýže
- sůl
- pepř
- olej
- paprika mletá dle vlastní potřeby
- sójová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Rýži (ze sáčku nebo bez) propláchneme a vložíme do vařicí osolene vody na 10-15 minut.
-
Mezitím nakrajíme cibuli, mrkev (očistěnou), papriku červenou a chorizo klobásku.
-
Cibuli osmahneme na nahřátem tuku do zlatova, přidáme nakrajenou mrkev a papriku červenou a mletou.
-
S měs s chorizo klobáskou smažíme 3 minuty a přidáme uvařenou rýži, smažíme a zároveň přidáme protlak a chili omáčku.
-
Dochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem, můžeme i majorankou atd., dle chuti.
Poznámka od kuchařky
Protlak můžeme použít dle zkušenosti. Také můžeme přidat kuřecí maso.
Kuchař: PatrikChefLizoTomis