Risone verde

58
- reklama -

Suroviny

200 g těstovinové rýže
150 g hrášku (čerstvý nebo mražený)
50 g kešu oříšků
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce kuřecího vývaru
2 stroužky česneku
směs čerstvých bylinek (pažitka, petrželka apod.)
+ mozzarella k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny dáme vařit do osolené vody podle návodu na obalu.
    Zatím uděláme hráškové pesto, hrášek dáme vařit se lžící vody do mvt 700W / 2 min nebo uvaříme klasicky na zkus a pak ihned dáme do ledové vody, aby si zachoval barvu.


    Zobrazit celý recept

  2. Hrášek dáme do mixéru (processoru nebo do nádoby, ve které lze mixovat ponorným mixérem), přidáme kešu oříšky, česnek, olej, bylinky, vývar a lehce promixujeme, aby zůstaly kousky.

  3. Pesto promícháme s těstovinovou rýží. Kdo chce, přidá natrhanou mozzarellu.
    Moc dobré je samotné nebo jako příloha ke grilovanému kuřeti.

Poznámka od kuchařky

Inspirace podle Gurmetu, mírně upraveno.