- reklama -
Suroviny
- 200 g těstovinové rýže
- 150 g hrášku (čerstvý nebo mražený)
- 50 g kešu oříšků
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce kuřecího vývaru
- 2 stroužky česneku
- směs čerstvých bylinek (pažitka, petrželka apod.)
- + mozzarella k podávání
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny dáme vařit do osolené vody podle návodu na obalu.
Zatím uděláme hráškové pesto, hrášek dáme vařit se lžící vody do mvt 700W / 2 min nebo uvaříme klasicky na zkus a pak ihned dáme do ledové vody, aby si zachoval barvu. -
Hrášek dáme do mixéru (processoru nebo do nádoby, ve které lze mixovat ponorným mixérem), přidáme kešu oříšky, česnek, olej, bylinky, vývar a lehce promixujeme, aby zůstaly kousky.
-
Pesto promícháme s těstovinovou rýží. Kdo chce, přidá natrhanou mozzarellu.
Moc dobré je samotné nebo jako příloha ke grilovanému kuřeti.
Poznámka od kuchařky
Inspirace podle Gurmetu, mírně upraveno.
Kuchařka: Marie Svarcova