- reklama -
Suroviny
cca 4 -5 porcí
- 1 římský salát:
- olivy(jaké máte rádi)
- cherry rajčátka
- svazek ředkviček
- 1 cibule růžová(červená,bílá,šalotka)
- ZÁLIVKA:
- 4 lžíce smetany ke šlehání
- 2 lžíce dijonské hořčice(nebo jiné pikantní hořčice)
- trochu javorového sirupu(cca 2 lžičky)
- 2 lžíce červeného vinného octu
- 3 lžíce olivového oleje extra virgine
- sůl
- drcený pepř
Postup přípravy receptu
-
Salát rozebereme na jednotlivé listy,vykrájíme košťály,dobře opláchneme a nakrájíme asi na 3cm kousky.
-
Cherry rajčátka a ředkvičky nakrájíme na čtvrtky či osminky(dle velikosti zelenin).
-
Olivy nakrájíme na silnější plátky.
-
Cibuli rozkrojíme napůl a krájíme céčka.
-
Všechny suroviny na ZÁLIVKU smícháme dohromady, olej zašleháváme do zhoustnutí zálivky, dochutíme solí, pepřem případně přidáme ocet či javorový sirup. Vše důkladně promícháme a necháme vychladit. Podáváme jako samostatný pokrm s pečivem (nejlépe celozrnným) nebo jako přílohu k masu.
Poznámka od kuchařky
zdroj:Recepty cz(mírně upraveno)
Kuchařka: rebeka