Římský salát se smetanovohořčičnou zálivkou

125
- reklama -

Suroviny
cca 4 -5 porcí

1 římský salát:
olivy(jaké máte rádi)
cherry rajčátka
svazek ředkviček
1 cibule růžová(červená,bílá,šalotka)
ZÁLIVKA:
4 lžíce smetany ke šlehání
2 lžíce dijonské hořčice(nebo jiné pikantní hořčice)
trochu javorového sirupu(cca 2 lžičky)
2 lžíce červeného vinného octu
3 lžíce olivového oleje extra virgine
sůl
drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Salát rozebereme na jednotlivé listy,vykrájíme košťály,dobře opláchneme a nakrájíme asi na 3cm kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Cherry rajčátka a ředkvičky nakrájíme na čtvrtky či osminky(dle velikosti zelenin).

  3. Olivy nakrájíme na silnější plátky.

  4. Cibuli rozkrojíme napůl a krájíme céčka.

  5. Všechny suroviny na ZÁLIVKU smícháme dohromady, olej zašleháváme do zhoustnutí zálivky, dochutíme solí, pepřem případně přidáme ocet či javorový sirup. Vše důkladně promícháme a necháme vychladit. Podáváme jako samostatný pokrm s pečivem (nejlépe celozrnným) nebo jako přílohu k masu.

Poznámka od kuchařky

zdroj:Recepty cz(mírně upraveno)