
- reklama -
Suroviny
- 1 kg vepřové krkovičky
- 700 g vepřového sádla
- 16 g mořské soli
- 150 ml francouzského bílého vína
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malinké kostičky o hraně cca 1 cm.
-
Pomalý hrnec předvolíme na stupeň low a vložíme maso, které osolíme a promícháme.
-
Necháme ho zbělat a poté přilijeme roztavené sádlo. Přiklopíme a občas zkontrolujeme.
-
Po cca třech hodinách přilijeme víno, promícháme, dosolíme, opepříme a dusíme dál.
-
Celkově by si maso mělo v hrnci pobýt 8-10 hodin.
-
Před uložením do skleniček s víčkem měkké maso ještě rozmělníme vidličkou.
-
Podáváme odležené na čerstvém chlebu nebo jiném pečivu dle chuti.
Poznámka od kuchařky
Vím, že recept na rillettes tady máme, ale nenašla jsem ho upravený pro pomalý hrnec. Třeba se bude někomu hodit.
Kuchařka: Eliza