- reklama -
Suroviny
- 1 kg prorostlého vepřového použila jsem libový bůček tuku by nemělo být víc jak 30%
- 150 ml bílého suchého vína / nebo vody
- 15 g soli
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na malé kostky, promícháme se solí, zalijeme vínem a dáme do pomalého hrnce. Dělala jsem na LOW – 8 hodin.
-
Hotové maso rozmělníme naběračkou, dáme i s vypečeným sádlem do misek a necháme ztuhnout. Je to výborná pomazánka na chleba nebo skvěle chutná na toustech.
Poznámka od kuchařky
Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci také cca 8 hodin. V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila.
Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová
Kuchařka: maris