
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 4 vejce – bilky, žloutky
- kelimek ricotty 250 g
- 250 ml mleka – sojove natural
- 120 g spaldove celozrnne mouky
- 4 g prasku do peciva
- 2 jablka
- sladidlo dle chuti – med, fladrops, zero toping
- skorice
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyslehane s ricottou a mlekem, pridame mouku a prasek do peciva.
Zaslehame snih z bilku a sladidlo. -
Jablka oloupeme, vykrajime jadrince a nakrajime na kosticky.
-
Formu na peceni vylozime pecicim papirem. Na dno formy vyskladame jablka. Na jablka nalijeme testo.
-
Peceme na 150 st. v elektricke troube, do suche spejle. Po vychladnuti posypeme skorici.
Poznámka od kuchařky
Recept je na klasickou dortovou formu v prumeru 24 cm, ja pekla 1/2 davky, je na fotce.
Kuchařka: marepavla