Ricottové knedlíčky s perníkem a vanilkovou omáčkou

50
- reklama -

Suroviny

200 g ricotty
20 g rozpuštěného másla
80 g perníku na strouhání
1 vejce
1 vanilkový cukr
100 g polohrubé mouky + podle potřeby
špetka soli
omáčka:
500 ml mléka
30 g – 1 sáček krému na dukátové buchtičky
cukr podle chuti
kousek másla – nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Perník rozmixujeme nebo nastrouháme na jemno. Do mísy dáme ricottu, vejce, perník a zbytek surovin. Mouku přidáváme průběžně, až vznikne těsto ze kterého půjdou válet knedlíčky.


    Zobrazit celý recept

  2. Tvarujeme knedlíčky velikosti pingpongového míčku. Vhazujeme do vroucí osolené vody a po vyplavání vaříme cca 4-5 minut – podle velikosti. Vyzkoušejte jeden rozpůlit.

  3. Větší část mléka dáme vařit. Ve zbytku mléka rozmícháme prášek na krém a do vařícího mléka ho zamícháme. Necháme 2 minutky povařit a neustále mícháme. Osladíme podle chuti a na konci přidáme kousek másla na zjemnění. Na talíř servírujeme knedlíky přelité omáčkou. Zdobíme lístky meduňky.