- reklama -
Suroviny
- 200 g ricotty
- 20 g rozpuštěného másla
- 80 g perníku na strouhání
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 100 g polohrubé mouky + podle potřeby
- špetka soli
- omáčka:
- 500 ml mléka
- 30 g – 1 sáček krému na dukátové buchtičky
- cukr podle chuti
- kousek másla – nemusí být
Postup přípravy receptu
-
Perník rozmixujeme nebo nastrouháme na jemno. Do mísy dáme ricottu, vejce, perník a zbytek surovin. Mouku přidáváme průběžně, až vznikne těsto ze kterého půjdou válet knedlíčky.
-
Tvarujeme knedlíčky velikosti pingpongového míčku. Vhazujeme do vroucí osolené vody a po vyplavání vaříme cca 4-5 minut – podle velikosti. Vyzkoušejte jeden rozpůlit.
-
Větší část mléka dáme vařit. Ve zbytku mléka rozmícháme prášek na krém a do vařícího mléka ho zamícháme. Necháme 2 minutky povařit a neustále mícháme. Osladíme podle chuti a na konci přidáme kousek másla na zjemnění. Na talíř servírujeme knedlíky přelité omáčkou. Zdobíme lístky meduňky.
Kuchařka: mika59