Ricottové knedlíčky – Ndundari

53
- reklama -

Suroviny
4 porce

200 g hladké mouky + na posypání
250 g ricotty
3 vaječné žloutky
20 g čerstvě nastrouhaného parmezánu
špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
1 rovná čajová lžička soli
čerstvě namletý černý pepř (asi 5x otočení mlýnkem)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny uvedené suroviny dáme do mísy a vypracujeme krásně vláčné a měkké těsto. Z těsta postupně vytvoříme váleček o průměru 1,5 cm, který nakrájíme asi na 2 cm dlouhé kousky.

  2. Vložíme je do vroucí osolené vody. Když vyplavou na hladinu, snížíme teplotu ohřevu a necháme je ještě 2 minuty povařit. Vyndáme je děravou naběračkou a necháme okapat.

Poznámka od kuchařky

Autorem receptu je Antonio Carluccio