Ricottové bochánky s brusinkami

64
- reklama -

Suroviny

200 g ricotty
2 vejce
cca 250 g hladké mouky
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce oleje
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
50 – 60 g nasekaných sušených brusinek
citronová kůra
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Ricottu smícháme s vejci a olejem. Přidáme cukry a prosátou mouku s práškem. Všechno spojíme a nakonec zapracujeme brusinky.

  2. Z těsta vyválíme váleček a nakrájíme na stejné kousky. Z každého vytvarujeme bochánek a ukládáme na plech s pečícím papírem.

  3. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200°C cca 20-25 minut do zlatova.

Poznámka od kuchařky

Jsou opravdu bleskové k bleskové spotřebě. Z dávky je jich asi 12 a nevím jak chutnaly druhý den, protože nebyly. Je to takové pečivo vhodné k snídani nebo svačině. Popraskaly mi, asi jsem je dala do moc vyhřáté trouby. Ale na chuti to nic nezměnilo, ba naopak.