
- reklama -
Suroviny
- 200 g ricotty
- 2 vejce
- cca 250 g hladké mouky
- 2 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
- 50 – 60 g nasekaných sušených brusinek
- citronová kůra
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Ricottu smícháme s vejci a olejem. Přidáme cukry a prosátou mouku s práškem. Všechno spojíme a nakonec zapracujeme brusinky.
-
Z těsta vyválíme váleček a nakrájíme na stejné kousky. Z každého vytvarujeme bochánek a ukládáme na plech s pečícím papírem.
-
Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200°C cca 20-25 minut do zlatova.
Poznámka od kuchařky
Jsou opravdu bleskové k bleskové spotřebě. Z dávky je jich asi 12 a nevím jak chutnaly druhý den, protože nebyly. Je to takové pečivo vhodné k snídani nebo svačině. Popraskaly mi, asi jsem je dala do moc vyhřáté trouby. Ale na chuti to nic nezměnilo, ba naopak.
Kuchařka: mika59









