Suroviny
- 4 vejce
- 6 lžic cukru
- 12 lžic polohrubé mouky
- 100 g Majolky® nebo majonézy ( tj. 3 vrchovaté lžíce nebo sáček Poličanka)
- 0,5 prášku do pečiva
- Krém:
- 125 g Hery (másla)
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1/2 pudinkového prášku
- 250 – 500 g ovoce :
- maliny
- jahody
- rybíz
Postup přípravy receptu
-
Našleháme vejce s cukrem, pak přidáme majolku, nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva. Pečeme ve vyšším pekáči.
-
Po upečení a vychladnutí přepůlíme a každou půlku ještě prokrojíme jako dort. Tím nám vzniknou 4 stejně velké pláty. Promažeme krémem a spojíme.
-
Na krém umixujeme nebo prolisujeme ovoce, přecedíme a šťávu případně doplníme vodou, aby jí bylo 1/4 litru. Šťávu svaříme s pudinkovým práškem.
-
Necháme vychladit a pak pomalu přidáváme do utřeného tuku s cukrem. Pokud se nám náhodou krém srazí, rozehřejeme lžíci tuku IVA (100 % ztužený tuk) a velmi tenkým pramínkem přiléváme do krému a šleháme, až se zase spojí.
Poznámka od kuchařky
Můžeme také péci na plechu, plát těsta změříme a rozdělíme na 4 pruhy, pak složíme na sebe. Krém je velmi pikantní a celkově je moučník poměrně málo sladký a šťavnatý.
Lze na něj spotřebovat různé zbytky ovoce z mrazáku (ovoce podlijeme vodou, rozvaříme, scedíme atd.).