Řezy z Majolky® s ovocným krémem

66
- reklama -

Suroviny

4 vejce
6 lžic cukru
12 lžic polohrubé mouky
100 g Majolky® nebo majonézy ( tj. 3 vrchovaté lžíce nebo sáček Poličanka)
0,5 prášku do pečiva
Krém:
125 g Hery (másla)
2 lžíce moučkového cukru
1/2 pudinkového prášku
250 – 500 g ovoce :
maliny
jahody
rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Našleháme vejce s cukrem, pak přidáme majolku, nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva. Pečeme ve vyšším pekáči.


    Zobrazit celý recept

  2. Po upečení a vychladnutí přepůlíme a každou půlku ještě prokrojíme jako dort. Tím nám vzniknou 4 stejně velké pláty. Promažeme krémem a spojíme.

  3. Na krém umixujeme nebo prolisujeme ovoce, přecedíme a šťávu případně doplníme vodou, aby jí bylo 1/4 litru. Šťávu svaříme s pudinkovým práškem.

  4. Necháme vychladit a pak pomalu přidáváme do utřeného tuku s cukrem. Pokud se nám náhodou krém srazí, rozehřejeme lžíci tuku IVA (100 % ztužený tuk) a velmi tenkým pramínkem přiléváme do krému a šleháme, až se zase spojí.

Poznámka od kuchařky

Můžeme také péci na plechu, plát těsta změříme a rozdělíme na 4 pruhy, pak složíme na sebe. Krém je velmi pikantní a celkově je moučník poměrně málo sladký a šťavnatý.

Lze na něj spotřebovat různé zbytky ovoce z mrazáku (ovoce podlijeme vodou, rozvaříme, scedíme atd.).