
- reklama -
Suroviny
- 1 balení listového těsta – ( měla jsem doma jen těsto nechlazené)
- 2 jablka, 2 hrušky
- 2 balíčky měkkého tvarohu
- 1 žloutek
- 1 vejce na potření těsta
- 1 lžička cukru moučky
- + nutela (2 lžičky)
- 1 vejce na potření povrchu těsta
- moučkový cukr na posyp
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto vyválíme na dva tenké pláty.
Tvarohy smícháme s nutelou, žloutkem a zamícháme (cukru raději dáme méně, neboť nutela je dost sladká). Na plech s pečícím papírem pomocí válečku přeneseme jeden vyválený plát. Potřeme jej tvarohovou směsí s nutelou. -
Posypeme pokrájenými jablky a hruškami – těsně vedle sebe – a pokryjeme druhým vyváleným plátem. Na povrchu propícháme vidličkou. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 25 minut.
-
Při podávání posypeme moučkovým cukrem.
Kuchařka: Ivace64









