Suroviny
- Korpus:
- 250 g hladké mouky
- 3 vejce
- 100 g bílé čokolády
- 100 ml zakysané smetany
- 60 g moučkového cukru
- 60 g másla
- špetka jedlé sody
- špetka soli
- Krém:
- 500 ml mléka
- 130 g pomerančové marmelády
- 3 žloutky
- 60 g másla
- 1 sáček vanilkového pudingu Dr.Oetkera
- Želé:
- 120 g pomerančových želé bonbonů
- 100 ml pomerančové šťávy
- Na ozdobu :
- bonbóny
Postup přípravy receptu
-
Rozpuštěnou čokoládu smícháme se žloutky, změklým máslem a smetanou. Postupně přimícháváme ušlehaný sníh z bílků, cukru a špetky soli. Současně se sněhem přisypáváme postupně mouku se sodou. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C po dobu cca 25-30 minut. Zkoušíme špejlí.
-
Dvě třetiny mléka přivedeme k varu, přilijeme zbylé mléko smíchané s pudinkem a žloutky, mícháme až do zhoustnutí. Pak vmícháme pomerančovou marmeládu, zamícháme a krátce povaříme. Krém necháme zchladnout a přišleháváme do něj změklé máslo.
-
V kastrůlku zahřejeme pomerančovou šťávu s želé bonbony, až se rozpustí.
-
Upečený čoko-korpus po vychladnutí potřeme krémem, necháme ztuhnout a na závěr povrch moučníku přestříkáme pomocí malého cukrářského sáčku připraveným ovocným želé.
-
Když želé ztuhne, nakrájíme plát na malé čtvercové řezy. Dál již jen zdobíme bonbonky podle přání dětiček.
Poznámka od kuchařky
Omlouvám se, že není moučník nafocen dobře. Krém nestačil ani ztuhnout. Vnouček čekal, zdobil si sám a tak je aranžmá jen podle něj, dal si své „dobroty“ sám, takže foto jsem udělala hned..