Suroviny
- 4 banány
- Krém:
- 3 lžíce cukru moučka
- 1 balíček krémové náplně stracciatella – Dr. Oetker
- 125 g másla
- 200 ml mléka
- Těsto:
- 2 ks vejce
- 3 lžíce kakaa
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek oleje
- 1,5 balíčku kypřícího prášku do pečiva
- 1 hrnek cukru moučka
- 2 hrnky hladké mouky
- Na ozdobu:
- šlehačka karamel
- hrubá mouka (na vysypání)
- tuk (na vymazání)
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků a ušleháme je s cukrem do pěny. Mouku promísíme s kakaem a práškem do pečiva. Zlehka ji pak vmícháme do pěny ze žloutků. Přimícháme po částech olej a mléko.
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho zabalíme do těsta. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané obdélníkové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě pozvolna asi 45 minut.
-
Během pečení připravíme stracciatellový krém podle návodu, který je uveden na krabičce.
-
Upečené a vychladlé těsto lžící vydlabeme, ale ne až na dno. Vydlabané těsto rozdrobíme do misky na další použití.
-
Banány oloupeme, podélně rozřízneme a ještě napůl rozkrojíme. Narovnáme je vedle sebe do vydlabaného těsta. Na ně navršíme a rovnoměrně rozetřeme připravený krém a ten nakonec posypeme rozdrobeným těstem.
-
Stracciatellové řezy necháme vychladnout a ztuhnout. Podáváme ke kávě nebo čaji, můžeme ještě přizdobit šlehačkou nebo karamelem.
Poznámka od kuchařky
Je to na způsob Krtkova dortu.