Řezy stracciatella

58
- reklama -

Suroviny

4 banány
Krém:
3 lžíce cukru moučka
1 balíček krémové náplně stracciatella – Dr. Oetker
125 g másla
200 ml mléka
Těsto:
2 ks vejce
3 lžíce kakaa
1 hrnek mléka
1 hrnek oleje
1,5 balíčku kypřícího prášku do pečiva
1 hrnek cukru moučka
2 hrnky hladké mouky
Na ozdobu:
šlehačka karamel
hrubá mouka (na vysypání)
tuk (na vymazání)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a ušleháme je s cukrem do pěny. Mouku promísíme s kakaem a práškem do pečiva. Zlehka ji pak vmícháme do pěny ze žloutků. Přimícháme po částech olej a mléko.


    Zobrazit celý recept

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho zabalíme do těsta. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané obdélníkové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě pozvolna asi 45 minut.

  3. Během pečení připravíme stracciatellový krém podle návodu, který je uveden na krabičce.

  4. Upečené a vychladlé těsto lžící vydlabeme, ale ne až na dno. Vydlabané těsto rozdrobíme do misky na další použití.

  5. Banány oloupeme, podélně rozřízneme a ještě napůl rozkrojíme. Narovnáme je vedle sebe do vydlabaného těsta. Na ně navršíme a rovnoměrně rozetřeme připravený krém a ten nakonec posypeme rozdrobeným těstem.

  6. Stracciatellové řezy necháme vychladnout a ztuhnout. Podáváme ke kávě nebo čaji, můžeme ještě přizdobit šlehačkou nebo karamelem.

Poznámka od kuchařky

Je to na způsob Krtkova dortu.