Řezy Sofi

44
- reklama -

Suroviny

Těsto:
10 vajec
10 lžic vlažné vody
10 lžic krystalového cukru
10 lžic polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
špetka prášku do pečiva
krém:
1 kelímek Mascarpone
1/2 l mléka
1,5 balíčku vanilkového pudingu
1 smetana ke šlehání
cukr dle chuti
dozdobení:
čerstvé jahody
Dortové želé Dr.Oetker (jahodové)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu, polohrubou mouku, špetku prášku do pečiva a vmícháme ušlehaný sníh. Půlku těsta vlijeme na pekáč vyložený pečícím papírem, do druhé půlky přidáme kakao a vlijeme do druhého pekáče.
    Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Než těsto vychladne připravíme si krém. Z mléka, puding. prášku a cukru uvaříme puding. Necháme vychladnout. Mascarpone vyšleháme s vychladlým pudingem a zlehka do krému zamícháme vyšlehanou šlehačku.

  3. Na vychladlý světlý piškot naneseme krém, přikryjeme tmavým piškotem a nakonec pomažeme jemně krémem.
    Čerstvé jahody pokrájíme, navršíme na povrch piškotu a přelijeme dortovou želatinou.
    Necháme v lednici dobře vychladit.