
Suroviny
30 porcí
- Těsto:
- 3 celá vejce
- 1 sklenička cukru krupice
- 1 sklenička oleje
- 1 sklenička mléka
- 2 skleničky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- kakao
- Náplň:
- 3 tvarohy
- vanilkový cukr
- moučkový cukr
- 1 želatinový ztužovač za studena (na fotce)
- jahody (mandarinky, broskve…)
- Želé:
- 1 l vody
- cukr podle chuti
- 2 vanilkové pudinky
- 4 želé v prášku čiré s názvem dort – želé od Dr. Oetker, malé pytlíčky
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Nejprve si ušleháme vejce s cukrem a pak postupně zašleháme ostatní ingredience. Pečeme tak na 160 stupňů 30 minut. Necháme vychladnout.
-
Náplň: ochutíme si tvaroh, moučkový cukr dáme podle sebe, a přidáme podle návodu na sáčku želatinový ztužovač.
-
Vše natřeme na vychladlý piškot – rovnoměrně a na tvaroh ovoce, jaké kdo má rád. Já dala jahody a mandarinky.
-
Želé: vše dáme do studené vody a řádně promícháme a dáme vařit. Až to začne houstnout, polijeme tím buchtu. Můžeme po lžících, nebo naběračkou. Dáme do lednice ztuhnout.
Kdo má menší plech, dá želé jen poloviční.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od kamarádky z práce, ale trochu jsem si ho upravila, ale výsledek je vynikající. To želé je opravdu dobré, takové jsem ještě nechutnala. Je tam cítit ten puding a to tomu dává tu chuť.
Tento moučník je nejlepší vychlazený a v létě