
Suroviny
- 1 těsto:
- 5 vajec
- 5 lžic cukru krupice
- 5 lžic polohrubé mouky
- 2 těsto:
- 4 bílky
- 13 dkg cukru krystal nebo krupice
- 13 dkg sekaných ořechů
- 8 dkg kandované pomerančové kůry (nakrájené na kousky)
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 3 lžíce oleje
- Krém:
- 4 žloutky
- 6 lžic cukru
- 3 lžíce kakaa
- 3 lžíce silné černé kávy
- 1 máslo
- džem
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
1 těsto:
ušleháme bílky, postupně za stálého šlehání přidáváme cukr, žloutky, nakonec opatrně vmícháme mouku. Těsto vlijeme na plech vyložený pomazaným pečícím papírem a pečeme při 190°C do růžova asi 20 minut. -
2 těsto:
ušleháme bílky do tuha a postupně zašleháme cukr pak olej, opatrně vmícháme ořechy, pomerančovou kůru a mouku. -
Upečeme na polovičním plechu, který jsme taky vyložili pomazaným papírem. Pečeme do růžova asi 20 minut, můžeme zkusit špejlí, když se nic nelepí je dost upečeno.
-
Krém:
ušleháme žloutky a cukr, pak přidáme kakao a kávu a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí, necháme vychladit pak postupně přidáváme do našlehaného másla. -
1 těsto překrojíme na polovinu, pomažeme džemem, polovinou krému a na to dáme sněhový plát, pomažeme zbytkem krému přikryjeme druhou polovinou těsta. Polijeme čololádovou polevou.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem dostala mailem, trochu jsem si ho pozměnila, v původním byly místo pom. kůry rozinky, myslím, že by to bylo dobré i s nimi.
Když se nechají rozležet, nemají chybu.









