
- reklama -
Suroviny
- 300 g másla
- 300 g cukru moučky
- 180 g polohrubé mouky
- 6 vajec
- 3/4 balíčku kypřícího prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- tuk na vymazání plechu
- mouka na vysypání plechu
- Krém: 200 g cukru moučky
- 280 g strouhaných vlašských ořechů
- 0,2 l rumu
- Poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 50 g ztuženého pokrmového tuku
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky v hladký krém. Do něj vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a tuhý sníh z bílků.
-
Těsto nalijeme na hlubší plech a pečeme ve středně horké troubě asi 25 minut (nutno vyzkoušet vpíchnutím špejle, zda je těsto upečené).
-
Vychladlý moučník potřeme na plechu krémem z cukru, ořechů a rumu a necháme chvíli zaschnout.
-
Čokoládu a tuk rozehřejeme ve vodní lázni a polevou potřeme ořechovou náplň.
Poznámka od kuchařky
Recept na tento vynikající moučník mám z knihy „Sto receptů na cukroví“. Dobrou chuť!
Kuchařka: houbinka