Řezy s povidly a mascarpone

88
- reklama -

Suroviny

300 g hladké mouky
4 vejce
3/4 hrnku cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku perlivé minerálky
1 prášek do pečiva
2 lžíce vanilkového pudinku (prášek)
—-
povidla se skořicí
200 g mascarpone
250 ml smetany 33%
ztužovač šlehačky
cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem. Postupně přidáváme olej, minerálku a zbytek surovin. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme při 180 °C asi 25-30 minut.

  2. Na krém vyšleháme smetanu se ztužovačem a spojíme s mascarpone a cukrem. Vychladlou buchtu potřeme povidly a nahoru natřeme krém.

Poznámka od kuchařky

Pekla jsem na plechu 33×24 cm. Doporučuji buchtu překrojit a promazat povidly a krém dát nahoru, protože krém má tendenci po určité době po povidlech sjíždět.