
- reklama -
Suroviny
- Piškot:
- 5 vajec
- 15 dkg polohrubé mouky
- 15 dkg cukru
- Nutella
- Krém:
- 4 šlehačky
- 2 PL cukru
- 3 ztužovače šlehačky
- 1 PL instantní kávy
- 2 balení BeBe sušenek
- vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve ušleháme bílky, do kterých za stálého šlehání přidáme cukr a pak žloutky a mouku.
-
Piškot upečeme ve vyšším plechu a ještě horký! potřeme Nutellou.
-
Krém:
Ušleháme 3 šlehačky, 2 PL cukru, 3 ztužovače s 1 PL instantní kávy, natřeme piškot (na Nutellu) a na krém poklademe BeBe sušenky. Nakonec ušleháme poslední šlehačku s vanilkovým cukrem a potřeme BeBe sušenky. Posypeme grankem a dáme ztuhnout do lednice do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Někomu možná bude připadat dost sladký, zkuste třeba vynechat ten poslední vanilk. cukr do šlehačky.
Kuchařka: ilonah