Suroviny
- Těsto
- 6 vajec
- 120 g cukru krupice
- 120 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
- Krém
- 250 g tvarohu
- 200 g zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- cukr podle chuti
- 1 smetana ke šlehání (33%)
- želatinový ztužovač dr Oetker
- malinová marmeláda
- mražené maliny
Postup přípravy receptu
-
Bílky ušleháme s polovinou cukru a špetkou soli do tuhého sněhu, žloutky se zbytkem cukru ušleháme také do hladké pěny, která má téměř bílou barvu a nabyde na objemu.
-
Zlehka vmícháme 1/3 sněhu, 1/2 mouky s práškem do pečiva, opět 1/3 sněhu, zbytek mouky a nakonec zbytek sněhu.
-
Těsto přelijeme na menší plech s vyššími okraji vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut, těsto zkusíme špejlí.
-
Tvaroh a zakysanku ušleháme s cukry do hladkého krému, přimícháme ušlehanou šlehačku a želatinu.
-
Vychladlý korpus rozkrojíme na polovinu, potřeme marmeládou a lehce krémem, korpus na sebe opět přiklopíme a vrátíme na plech.
-
Do poloviny krému vmícháme zmrzlé maliny, naneseme na korpus, vše zakryjeme zbytkem krému, uhladíme a dáme vychladit.