Řezy s krémem a povidly

65
- reklama -

Suroviny

Těsto:
400 g polohrubé mouky
4 žloutky
200 g Hery
100 cukr moučka
200 ml zakysané smetany
1/2 prášku do pečiva
Krém:
300 ml mléka
1,5 lžíce hladké mouky
1,5 lžíce Solamylu (Maizeny)
100 g cukru
1 vanilkový cukr
150-200 g másla
Navrch:
4 bílky
povidla
1 lžíce cukru písek
1 lžíce pudinkového prášku
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto zpracujeme dohromady, rozválíme na pečící papír na větší plech nebo 2 menší (ideálně se peče na 2 silikonových podložkách).


    Zobrazit celý recept

  2. Ušleháme pevný sníh z bílků a cukru, pak lehce vmícháme pudinkový prášek.

  3. Navrch syrového těsta namažeme povidla, na ně rozetřeme sněhovou hmotu a posypeme sekanými ořechy (lískové nebo vlašské).

  4. Pečeme v mírně vyhřáté troubě na 150°C asi 15 minut. Pokud máte možnost, pečte více zespodu, sníh se nahoře lehce připálí.

  5. Upečené těsto necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.

  6. Svaříme mléko s moukou a škrobem na kaši, necháme vychladnout, pak s máslem a cukrem vyšleháme hladký krém.

  7. Pokud jsme pekli na 1 plechu celé těsto, tak ho rozpůlíme na dvě stejné části. Pak jednu část pomažeme krémem (na sníh a ořechy) a opatrně na ní položíme druhou část. Takže máme vrstvy: těsto-povidla-sníh-ořechy-krém-těsto-povidla-sníh-ořechy. Necháme trochu odležet a krájíme na řezy.

Poznámka od kuchařky

Krém je počítaný na celý plech (když pečete 2 plechy celkem). Pokud pečete jen jeden plech a pak rozříznete, krému je celkem dost, můžete dělat z poloviční dávky.