
- reklama -
Suroviny
hodně
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnku moučkového cukru
- 3/4 hrnku oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1 vejce
- Na posypání:
- jablka
- skořice
- vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme obě mouky s práškem do pečiva. Přidáme cukry, mléko, olej a vejce. Vše řádně vymícháme na jemné těsto, které vlijeme na plech vyložený pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný hrubou moukou.
-
Na těsto dáme vrstvu nastrouhaných jablek a posypeme je skořicí a vanilkovým cukrem.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 40 minut na 150 stupňů.
Poznámka od kuchařky
Čerpáno ze sešitku Vařečka – hrníčková kuchařka. Je to vynikající a hlavně nejlepší je druhý den po odležení.
Kuchařka: marunda