Řezy s černým rybízem

76
- reklama -

Suroviny
1 veľký plech

Těsto:
250 g Palmarínu tuku na pečení
200 g práškového cukru
1 vanilkový cukr
5 vaječných žloutků
citronová kůra z jednoho citronu
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
cca 1 dcl mléka
600-700 g černého rybízu
5 vaječných bílků
200 g krupicového cukru
špetka soli
citronová šťava z 1 citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Palmarín, práškový a vanilkový cukor, kôru z citróna a 5 vaječných žĺtkov dobre vyšľaháme, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko.


    Zobrazit celý recept

  2. Cesto rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech a husto posypeme ríbezľami. Pečieme pri 190-200°C, do poloupečenia.

  3. Medzitým vyšľaháme bielky s cukrom, soľou a citrónovou šťavou do hustej peny.

  4. Poloupečený koláč vyberieme, natrieme snehom a dopečieme pri zníženej teplote cca 180°C do zlatista.