Řezy Rigoletto

63
- reklama -

Suroviny

Cesto:
250 g másla
120 g práškového cukru
360 g hladké mouky
malinový džem
Náplň:
200 g práškového cukru
4 vejce
200 g rozinek
150 g sekaných ořechů
200 g sekaného kandovaného ovoce
Krém:
3 vejce
200 g práškového cukru
2 lžíce kakaa
250 g másla
Poleva:
100 g čokolády na vaření
70 g stuženého tuku

Postup přípravy receptu

  1. Z masla, cukru a múky spracujeme cesto, dáme do chladničky na pol hodiny.


    Zobrazit celý recept

  2. Potom ho rýchle vyvaľkáme, preložíme na plech a 10 minút pri strednej teplote predpečieme.

  3. Teplé cesto potrieme malinovým džemom, navrstvíme náplň a dáme do rúry dopiecť. Necháme vychladnúť.

    Vychladnutý koláč potrieme krémom a polejeme polevou.

  4. Náplň: vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, penu nad parou za stáleho šľahania zahrejeme, odstavíme, opatrne vmiešame orechy, kandované ovocie a hrozienka.

  5. Krém: 3 vajcia, cukor a kakao vyšľaháme nad parou do tuha, necháme vychladnúť. Potom vmiešame zmäknuté maslo a vymiešame na krém. Polevu urobíme klasicky.