- reklama -
Suroviny
– porcí
- Na těsto:
- 2 pistáciové pudinkové prášky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- Navrch:
- 1 hrnek jemně strouhaných pistácií (můžete smíchat 1/2 na 1/2 se zeleným kokosem)
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1 smetana na šlehání
Postup přípravy receptu
-
Všechny suché ingredience na těsto smícháme, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce, přidáme olej a vymícháme hladké těsto.
-
Těsto nalijeme na plech a posypeme ho po celém povrchu pistáciemi smíchanými s moučkovým cukrem.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi dvacet minut.
-
Ihned po vytažení polijeme celý povrch smetanou a uhladíme lžící nebo stěrkou. Necháme zcela vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Inspirace přišla z řezů Raffaelo – tak jsem to zkusila takhle a výsledek byl moooc dobrý. 😉 Dělala jsem do koláčové formy, ale příště udělám na plech, protože množství těsta je ideální na plech.
Kuchař: katyvypl