Řezy Pistachio

51
- reklama -

Suroviny
– porcí

Na těsto:
2 pistáciové pudinkové prášky
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
Navrch:
1 hrnek jemně strouhaných pistácií (můžete smíchat 1/2 na 1/2 se zeleným kokosem)
1/2 hrnku moučkového cukru
1 smetana na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suché ingredience na těsto smícháme, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce, přidáme olej a vymícháme hladké těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto nalijeme na plech a posypeme ho po celém povrchu pistáciemi smíchanými s moučkovým cukrem.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi dvacet minut.

  4. Ihned po vytažení polijeme celý povrch smetanou a uhladíme lžící nebo stěrkou. Necháme zcela vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Inspirace přišla z řezů Raffaelo – tak jsem to zkusila takhle a výsledek byl moooc dobrý. 😉 Dělala jsem do koláčové formy, ale příště udělám na plech, protože množství těsta je ideální na plech.