
Suroviny
1 plech
- 5 vajec
- 2 lžíce medu
- 50 g kakaa holandského typu
- Krém:
- 1 tvaroh ve vaničce
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce medu
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejeme na 190°C. Na plech dáme pečicí papír, který malinko potřeme olejem.
-
Vyšleháme zvlášť žloutky se 2 lžícemi medu do pěny, pak bílky dohusta. Do žloutkové smesi pomalinku zamícháme kakao a obě směsi, sníh i žloutkovou směs opatrně smícháme dohromady. Vše vylejeme na pečící papír, vařeškou upravíme a dáme do rozpálené trouby asi na 8 minut.
-
Hotový plát necháme pořádně vychladnout.
-
V misce vyšleháme do tuha smetanu. Přidáme vaničku tvarohu a med a ještě prošleháme.
-
Upečený a vychladký plát v polovině překrojíme, a namažeme hustě krémem. Přikryjeme druhým plátem a dáme chladit do ledničky.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-časopis Albert.
Mnou upraveno do dělené stravy
Použila jsem menší plech, aby bylo těsto hrubší. Určitě se ale dá použít i klasický plech









