
- reklama -
Suroviny
přibližně 30 ks
- Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru moučka
- 1 hrnek oleje
- 2 vejce celá
- vanilkový cukr
- prášek do pečiva
- kakao do pečení
- mléko
- Tvarohová náplň:
- 2 tvarohy (2x 250 g)
- 1 vejce
- cukr
- mléko dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto smícháš dohromady, metličkou nebo mixérem mícháš. Mléko přiléváš dle potřeby tak, až se vytvoří husté těsto (nesmí moc téct, je třeba, aby šlo rozetřít na plech).
-
Polovinu těsta pak dáš na hlubší plech (na peč. papír nebo vymazat). Rovnoměrně rozetřeš.
-
Do zbytku těsta přidej pár lžiček kakaa, podle toho, jak moc to chceš mít tmavé – a zas rozmixuj. Přikápni zas mléko, tahle půlka těsta má být tekutější.
-
Na první půlku těsta na plechu dej tvarohovou náplň a rozetři, na to dej tmavou polovinu těsta a zas rozetři, ať je hnědé těsto všude.
-
Dej péct na 180.
-
Po vychladnutí potři čokoládovou polevou, nakrájej a jednotlivé kousky ozdob třeba kytičkou z krému a oříškem, mandlí…
Kuchařka: helen.machackova