- reklama -
Suroviny
20-24 ks
- Těsto:
- 5 vajec
- 250 g cukru krupice
- 150 ml oleje
- 100 ml vlažné vody
- 250 g polohrubé mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce kakaa
- Pudink:
- 800 ml polotučného mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 2 lžíce cukru krupice
- Krém:
- 250 ml smetany (31%)
- 400 ml zakysané smetany
- 2 ks vanilkového cukru
- Margot tyčinka
- Sojový suk
Postup přípravy receptu
-
Vejce smícháme s cukrem, olejem a vl. vodou. Poté přidáme mouku, kakao a jedlou sodou a opět zamícháme.
-
Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a přidáme uvařený pudink, který ještě horký nalijeme na připravené těsto a stěrkou promícháme. Pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180°C.
-
Krém: V misce ušleháme vychlazenou smetanu s van. cukrem. Přidáme zakysanou smetanu a lehce promícháme. Nalijeme na vychladlou buchtu a posypeme nahrubo nastrouhanou Margotkou a sojovým sukem.
Poznámka od kuchařky
Dáme vychladit do lednice a pokud vydržíme pár hodin, je to jedinečná pochoutka.
Kuchařka: lenkat