
- reklama -
Suroviny
    
- Korpus:
- 5 vajec
- 150 g cukr krupice
- 4 lžíce teplé vody
- 160 g polohrubé mouky
- 20 g kakaa
- 1 prášek do pečiva
- Krém:
- 200 ml mléka
- 2 lžíce mouky hl.
- 1 vanilkový cukr
- 180 g cukr moučka
- 3 žloutky
- 200 g másla
- rum nebo aróma
- Nahoru:
- 5 bílků
- 200 g cukr krupice
- nastrouhaná čokoláda
Postup přípravy receptu
- 
Žloutky ušlehat s cukrem a vodou na hustší hmotu,přidat mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, nakonec lehce promíchat s ušlehaným sněhem z bílků. Nalít na plech vyložený pečícím papírem nebo plech vymazat a vysypat. 
- 
Péct asi na 175°C. Po upečení nechat vychladit, pak natřít krém, na něj ušlehané bílky s cukrem a posypat nastrouhanou čokoládou nebo posypat čokoládovým zdobením. 
- 
Krém: 
 V mléku rozmíchat mouku a vanilkový cukr a uvařit za stálého míchání na hustou kaši. Nechat vychladit.
- 
Vyšlehat žloutky s cukrem a máslem,přidat vychladlou kaši a rumové aroma nebo rum dle chuti. Dobře vyšlehat a natřít na korpus. 
- 
Bílky s cukrem vyšlehat nad párou ve vodní lázni. Natřít na krém. 
- 
Na ozdobu nastrouhat čokoládu. 
            Kuchař: majda 2
        
