
- reklama -
Suroviny
- 13 bílků
- 400 g krystalového cukru
- 140 g mletých ořechů
- 50 g hrubé mouky
- 50 g kakaa
- Náplň:
- 4 vejce
- 8 PL krystalového cukru
- 3 PL kakaa
- 250 g másla
- 1 PL rumu
- Poleva:
- 100 g čokolády
- 100 ml šlehačky
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a šleháme, až je hmota tuhá.
-
Potom zlehka přimícháme mleté ořechy a mouku, smíchanou s kakaem.
-
Těsto rozdělíme na tři plechy vyložené pečícím papírem a v mírně vyhřáté troubě upečeme.
-
Upečené vychladlé pláty dáme na utěrku a opatrně strhneme pečící papír. Potřeme připravenou náplní, spojíme a necháme uležet.
-
Povrch moučníku polijeme čokoládovou polevou.
-
Náplň: Vejce cukr a kakao ušleháme nad parou do zhoustnutí.
-
Necháme vychladnout a pomalu přidáváme do změklého a umíchaného másla.
-
Nakonec dochutíme rumem a ještě promícháme.
-
Poleva: Čokoládu se šlehačkou rozpustíme nad parou a pořádně umícháme dohladka.
Kuchařka: Bahula