![Řezy Amaretto_5ff83286611e3.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/rezy-amaretto_5ff832865163a.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- 150 g pískového cukru
- 70 g másla
- 1 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce mléka
- Krém:
- 500 ml smetany (min 30%)
- 70 g hrubé mouky
- 1 lžíce Solamylu
- 250 g másla
- 250 g moučkového cukru
- Amaretto
- balíček piškotů
Postup přípravy receptu
-
Smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, vejce, máslo cukr a kakao.
-
Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly.
-
Rozválíme na pečícím papíru na dva stejné pláty (mně se podařilo na 29×29).
-
Pečeme na 180°C asi 10 minut a necháme vychladnout.
-
Krém: smetanu s hrubou moukou a Solamylem svaříme ve vodní lázní na kaši.
-
Necháme vychladnout.
-
Máslo s cukrem utřeme a postupně zašleháme vychladlou kaši.
-
Na jeden z plátů klademe piškoty, které jsme namočili v Amarettu, navrstvíme krém a na něj rozložíme další piškoty.
-
Přiložíme další plát a necháme uležet do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Amarettem našetříme, aby nebyly pláty a piškoty suché.
Kuchařka: Bahula