
- reklama -
Suroviny
12 porcí
- Těsto:
- 6 ks vejce
- 150 g cukr moučka
- 150 g mouka polohrubá
- Krém:
- 600 ml kysané smetany
- 3 vanilkové cukry
- 2 ztužovače šlehačky
- Ozdoba:
- 1 kiwi
- 1 pomeranč
- 1 banán
- trochu jahod nebo třešní
- trochu ananasu
- želé žluté
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyklepneme do misky a metlou nebo šlehačem je našleháme s moučkovým cukrem do husté pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme dohusta. Do žloutkové pěny zamícháme část tuhého sněhu. Zlehka zamícháme prosátou mouku a nakonec zbylý sníh. Vylejeme na vymazaný a vysypaný plech hrubou moukou.
-
Krém: Kysanou smetanu dejme na hodinu do mrazáku, poté vyšleháme mixérem s přidaným vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky. Dáme poté do lednice, naneseme, až je piškot vychlazený.
-
Ozdobíme nakrájeným ovocem. Zalejeme želé a dáme do chladna.
Poznámka od kuchařky
Želé má lepší chuť, když jej uvaříme ze štávy ananasu
Kuchař: hanelle









