Řezy ala Hanelle

62
- reklama -

Suroviny
12 porcí

Těsto:
6 ks vejce
150 g cukr moučka
150 g mouka polohrubá
Krém:
600 ml kysané smetany
3 vanilkové cukry
2 ztužovače šlehačky
Ozdoba:
1 kiwi
1 pomeranč
1 banán
trochu jahod nebo třešní
trochu ananasu
želé žluté

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyklepneme do misky a metlou nebo šlehačem je našleháme s moučkovým cukrem do husté pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme dohusta. Do žloutkové pěny zamícháme část tuhého sněhu. Zlehka zamícháme prosátou mouku a nakonec zbylý sníh. Vylejeme na vymazaný a vysypaný plech hrubou moukou.

  2. Krém: Kysanou smetanu dejme na hodinu do mrazáku, poté vyšleháme mixérem s přidaným vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky. Dáme poté do lednice, naneseme, až je piškot vychlazený.

  3. Ozdobíme nakrájeným ovocem. Zalejeme želé a dáme do chladna.

Poznámka od kuchařky

Želé má lepší chuť, když jej uvaříme ze štávy ananasu