- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g plecka
- 400 g bůčku
- 200 g vepřových jater
- 1 ledvinka
- 1 veliká cibule
- 1 PL sádla
- 2 bobkové listy
- drcený kmín
- mletý pepř
- sůl
- červená paprika sladká a pálivá
- chleba na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmahneme cibuli do hněda. Veškeré maso nakrájíme na kostky a vložíme do pekáče. Přidáme koření a osmahnutou cibulku, promícháme, podlijeme asi 2 dl vody .
-
Dáme péct na 200°C na 2 hodiny. Občas promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem, je-li potřeba.
-
Po jeden a půl hodině přidáme nadrobený chleba – cca 1 krajíc bez kůrek. Zamícháme a troubu ztlumíme na 170°C. Maso se musí pomalu rozpadat, pak je hotovo. V pekáči by mělo zůstat jen trochu sosu a tuk z masa.
-
Podáváme s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám od řezníka, který dělal u mé tchýně zabijačku. Musím říct, že lepší jsem zatím nejedla.
Kuchařka: jipohe