Řeznický zabijačkový guláš

76
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g plecka
400 g bůčku
200 g vepřových jater
1 ledvinka
1 veliká cibule
1 PL sádla
2 bobkové listy
drcený kmín
mletý pepř
sůl
červená paprika sladká a pálivá
chleba na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme cibuli do hněda. Veškeré maso nakrájíme na kostky a vložíme do pekáče. Přidáme koření a osmahnutou cibulku, promícháme, podlijeme asi 2 dl vody .


    Zobrazit celý recept

  2. Dáme péct na 200°C na 2 hodiny. Občas promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem, je-li potřeba.

  3. Po jeden a půl hodině přidáme nadrobený chleba – cca 1 krajíc bez kůrek. Zamícháme a troubu ztlumíme na 170°C. Maso se musí pomalu rozpadat, pak je hotovo. V pekáči by mělo zůstat jen trochu sosu a tuk z masa.

  4. Podáváme s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Tento recept mám od řezníka, který dělal u mé tchýně zabijačku. Musím říct, že lepší jsem zatím nejedla.