Suroviny
- Těsto:
- 6 vajec
- 15 dkg cukru
- + vanilka
- 12 dkg polohrubé mouky (+hladké mouky)
- 2 lžičky kakaa
- 1. vrstva:
- 2 tvarohy ve vaničce
- 1 pomazánkové máslo (CHoceň. vanilka)
- 4 lžíce cukru
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 balení želatiny (Dr.Oetker)
- 2.vrstva:
- 50 dkg jahod rozmixovaných
- 1 lžíce cukru
- asi 2 dcl vody napůl s červeným sirupem
- 1,5 sáčku jahodového pudinku
- 1 lžíce citrónové šťávy
- pár lžic pikantní červené marmelády
Postup přípravy receptu
-
Těsto šlehá každý jak je libo, já žloutky s cukry, pak přidávám mouku a sníh z bílků, do 1/4 přidáno kakao a na plechu pocákáme povrch světlého těsta, upečeme na 175°C 15-20 minut.
-
Želatinu rozpustíme dle návodu a vychladlou po lžičkách přidáme do vyšlehaného tvarohu s cukrem a pomazánkovým máslem, přikápneme citronovou šťávu a vše dobře prošleháme.
-
Plát potřeme marmeládou, rozetřeme tvarohovou hmotu, dáme ztuhnout do chladu.
-
Rozmixované jahody doplníme do půl litru vodou se sirupem, tu dáme vařit, ve trošce si napřed rozmícháme pudink, přidáme do horkého, nakonec jahody, vše 1-2 minuty povaříme.
-
Za stálého míchání lehce vychladíme a urovnáme na zatuhlou tvarohovou vrstvu a opět dáme vychladit.
Poznámka od kuchařky
Je to varianta na „pudinkový s jahodami“ to když už je po sběru a jsou zmrazené, je osvěžující a u nás frčí.