Reveňový koláč se skořicovou drobenkou

222
- reklama -

Suroviny

Těsto:
1 bílý jogurt (150 ml)
1 hrníček polohrubé mouky
1 hrníček krystalového cukru
2 vejce
½ hrníčku oleje
1 prášek do pečiva
mléko (jen když je potřeba)
reveň
Drobenka:
100 g hrubé mouky
50 g másla
70 g cukru
1 lžička mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Všetky prísady na cesto zmiešame a vylejeme na vymastený plech. Ak netreba, mlieko nepridávame, riadime sa hustotou cesta. Cesto má byť hustejšie.


    Zobrazit celý recept

  2. Na cesto poukladáme rebarboru nakrájanú na asi 0,5 cm kúsky.

  3. Z prísad urobíme drobenku a posypeme ňou koláč.
    Pečieme na 180°C .